Apple Mail a IMAP (High Sierra)


Apple Mail je poštovní program standardně přítomný na počítači Apple s operačním systémem OS X.
 
Pro přidání nového emailového účtu spusťte Předvolby systému a klikněte na Internetové účty. Na konci seznamu dostupných služeb zvolte Přidat jiný účet. 
 
Vyberte položku Poštovní účet. Zadejte Jméno, emailovou adresu, heslo a pokračujte tlačítkem Přihlásit se.
 
Na následující stránce průvodce vyberte typ účtu POP a doplňte přístupové údaje dle obrázku

- E-mailová adresa: doména musí být stejná (nebo alias) jako doména použitá pro autentizaci odesílání (viz. nastavení SMTP níže)
- Uživatel: adresa, která bude používaná pro autentizaci k smtp serveru a přístupu ke schránce
- Server příchozí pošty: imap.forpsi.com
- Server odchozí pošty: smtp.forpsi.com
 
Průvodce ukončete kliknutím na tlačítko Přihlásit se a vyberte aplikaci, kterou budete s účtem používat (Mail).
 
Přidání IMAP účtu je dokončené, zkontrolujte ještě, zda je správně nastavená  Předpona cesty - INBOX (toto je velmi důležité pro správnou práci s IMAP  složkami)
 

Nyní provedeme kontrolu nastavení účtu (doporučujeme tento krok nepřeskakovat).
 
Spusťte aplikaci Mail  a v menu Mail klikněte na položku Předvolby. V seznamu účtů (1.) vyberte účet (2.)
 
Na kartě Informace o účtu (3.) zkontrolujte zadané údaje.
 
Na kartě kartě Chování schránek zkontrolujte mapování systémových schránek a nastavte interval mazání zpráv označených jako spam a způsob mazání zpráv.
 
Na kartě Nastavení serveru odškrtněte obě volby Automaticky detekovat a udržovat nastavení účtů.
- Ujistěte se, že je zapnuté zabezpečené spojení (Používat TLS/SSL) a změňte IMAP port na 993 a SMTP port na  465.
 
Provedené změny uložte pomocí tlačítka Uložit.
 
Pokud ještě chcete změnit název SMTP serveru, klikněte na nabídku Server odchozí pošty (SMTP) a ze seznamu zvolte položku Upravit seznam SMTP serverů.
- Popis: název, který se bude zobrazovat v seznamu SMTP serverů
- ujistěte se, že máte ostatní nastavení přesně podle obrázku
 
Tím je kontrola nastavení u konce, okno Účty můžete zavřít.