Správa kontaktů

Pro přístup do modulu pro správu kontaktů klikněte po přihlášení do schránky na tlačítko Adresář.
sprava kontaktu


Přidání kontaktu

  • Pro přidání kontaktu jednoduše klikněte na tlačítko Přidat kontakt nacházející se v levém menu. V  hlavní oblasti se zobrazí formulář pro zadání údajů o kontaktu.
    upravy kontaktu
  • Pokud máte u kontaktu více emailových adres,  můžete zajistit zobrazení požadované adresy v seznamu kontaktů tím, že ji nastavíte jako výchozí.
  • Po zadání všech požadovaných údajů klikněte na tlačítko Uložit.
  • Na stránce se můžete snadno přesvědčit, jaké emaily jste na příslušnou adresu odeslali nebo jaké zprávy Vám byly z této adresy doručeny. Stačí jen na konci příslušného řádku zvolit buď odkaz Přijaté  nebo Odeslané.


Přidání kontaktu po odeslání zprávy

  • Při odeslání zprávy na adresu, která se nenachází v adresáři dojde k zobrazení dialogového okno pro přidání adresy do kontaktu. 

    pridani kontaktu z odeslane zpravy

  • Zaškrtněte adresu(y), zvolte typ adresy, jméno, příjmení a přezdívku (povinný je pouze údaj Příjmení). Pokud využíváte službu BUSINESS Mail, můžete zvolit, do jakého adresáře bude kontakt přidán.
  • Přidání adresy dokončete kliknutím na tlačítko Hotovo

Vytvoření a úpravy skupiny kontaktů (rozesílacího seznamu)
  • Skupinu kontaktů vytvoříte kliknutím pomocí tlačítka Přidat skupinu. Zobrazí se formuláře se seznamem dostupných kontaktů.

    vytvoreni skupiny kontaktu

  • V levém okně jsou zobrazeny dostupné kontakty. Vyberte požadované kontakty (pro výběr více kontaktů najednou můžete použít klávesu Ctrl nebo Shift) a klikněte na tlačítko Přidat. Kontakty se "přesunou" do pravého okna.
  • Potřebujete-li kontakt naopak vyřadit, klikněte na skupinu v seznamu kontaktů a v pravém okně označte kontakt(y) a použijte tlačítko Smazat.
  • Změny uložíte tlačítkem Uložit.


Úpravy a mazání kontaktu

  • Kontakt upravíte tak, že na něj v okně seznamu kontaktů kliknete levým tlačítkem myši.
  • Pro odstraněné kontaktu nejprve vyberte kontakt(y), poté klikněte na tlačítko Smazat. Potvrďte dialogové okno kliknutím na tlačítko Ano.